Home

Kennis is de eerste cruciale stap voor jou om hoogbegaafdheid te begrijpen, omdat het inzicht geeft in jouw unieke kenmerken en uitdagingen. Boeken zijn geweldige bronnen om deze kennis op te doen, omdat ze diepgaande informatie en inzichten bieden over hoogbegaafdheid op verschillende niveaus. 

Door boeken te raadplegen, krijg jij toegang tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten, persoonlijke verhalen van hoogbegaafden en praktisch advies voor ouders, leraren en hoogbegaafde individuen zoals jij. Het lezen van boeken over hoogbegaafdheid vergroot niet alleen jouw bewustzijn, maar biedt ook concrete strategieën om effectief om te gaan met jouw specifieke behoeften en uitdagingen die gepaard gaan met deze bijzondere manier van denken en leren. Door deze kennis uit boeken te halen, leg jij een solide basis voor het creëren van een ondersteunende omgeving en het stimuleren van jouw ontwikkeling als hoogbegaafd individu.

SmartGames - IQ Puzzler Pro - 120 opdrachten - Denkspel

SmartGames – IQ Puzzler Pro – 120 opdrachten – Denkspel

IQ-Puzzler Pro van SmartGames daagt je uit in 120 opdrachten en bevat 3 spelvarianten, in 2D en in 3D. De bovenkant van het spelbord gebruik je voor de 2D opdrachten en de 3D piramides. Aan de onderkant van het spelbord vind je een compleet ander spelbord voor 2D opdrachten. Allemaal in het hetzelfde compacte draagbare doosje.
Het spelbord kan je tevens gebruiken als opbergvak voor de puzzelstukken. Handig voor op reis.

Lees verder »
ThinkFun Rush Hour Deluxe

ThinkFun Rush Hour Deluxe

Dit is Rush Hour op z’n best! Een luxe uitvoering met 60 (!) speciaal uitgezochte opdrachten bestaande uit 5 spelniveaus, van beginner tot grootmeester en met hippe metallic kleurige voertuigen. Vind je weg uit de monsterfile en je bent de held van de dag. Het spitsuurspel op de spits gedreven.

Lees verder »
SmartGames - IQ Arrows - Hersenkraker - 120 opdrachten

SmartGames – IQ Arrows – Hersenkraker – 120 opdrachten

Volg de pijlen. Vind de oplossing! Met IQ-Arrows kan het alle kanten op. Kan jij alle puzzelstukken op het spelbord plaatsen zodat de pijlen in dezelfde richting staan als in de opdracht? Maar let op! Wanneer je een puzzelstuk draait, dan verandert de richting van de pijlen. IQ-Arrows is een uniek reisspel met 120 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.

Lees verder »
ThinkFun Laser Maze Junior - Breinbreker

ThinkFun Laser Maze Junior – Breinbreker

Wetenschap en logica zijn je beste bondgenoten om de laserstraal naar de raketten te leiden. Dit is een uitdaging voor je ruimtelijk inzicht! Plaats de satellietspiegels zodat je de ruimterotsen ontwijkt en de raketten ontsteekt. Een hele uitdaging voor elke jonge wetenschapper maar met een beetje hersengymnastiek verlicht je niet alleen de raketten maar ook je brein!

Lees verder »
Smart Games Spel Parking Puzzler

Smart Games Spel Parking Puzzler

In het spel “Parking Puzzler” worden verschillende executieve functies, waaronder inhibitie, emotieregulatie, flexibiliteit, metacognitie, planning en organisatie, taakinitiatie, en werkgeheugen, op een interactieve manier aangesproken en bevorderd. Spelen en leren tegelijk – perfect voor de Sint, de kerst of de verjaardag.

Lees verder »
Mimiq Kaartspel

Mimiq Kaartspel

Grappig en leerzaam spel voor kinderen en hun ouders.

Vraag kaarten aan elkaar door gekke gezichten te trekken. Heeft iemand een gevraagde kaart niet, dan steekt hij zijn tong uit. Wie de meeste setjes heeft verzameld, wint dit knotsgekke spel.

In dit hilarische spel leren kinderen op een speelse manier gezichtsuitdrukkingen te maken, te benoemen en te gebruiken.

Door de beperkte speelduur is Mimiq al voor heel jonge kinderen geschikt!

Lees verder »
Omdenken - Het kaartspel

Omdenken – Het kaartspel

Een kaartspel met provocerende vragen, waarmee je elk probleem tot een mogelijkheid omdenkt. Voor thuis, op het werk of met je oma. Waarschuwing. Dit spel kan ertoe leiden dat je van problemen gaat houden. Motto: het is niet erg als het glas halfleeg is, zolang ik maar niet hoef af te wassen. Kan ook alleen gespeeld worden. Is geen probleem. Wel een mogelijkheid.

Lees verder »
Pandemic Rising Tide - Bordspel

Pandemic Rising Tide – Bordspel

In het bordspel “Pandemic: Rising Tide” van Z-Man Games neem je de uitdaging aan om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Als ingenieur werk je samen met je team om dijken te bouwen, waterwegen te beheren en pompen te installeren. Het spel biedt strategisch plezier, waarbij je snel stijgend water en toenemende druk moet trotseren. Werk samen, neem slimme beslissingen en red Nederland van de ondergang in dit spannende en strategische bordspel.

Lees verder »
Quarto Classic

Quarto Classic

Het meest onderscheidende spel ter wereld! Alle 16 stukken hebben 4 verschillende kenmerken. De doelstelling: 4 stukken op een lijn zetten die iets gemeen hebben. Maar denk niet dat u de stukken speelt die u wilt: uw tegenstander kiest voor u!

Lees verder »