Home

Kennis is de eerste cruciale stap voor jou om hoogbegaafdheid te begrijpen, omdat het inzicht geeft in jouw unieke kenmerken en uitdagingen. Boeken zijn geweldige bronnen om deze kennis op te doen, omdat ze diepgaande informatie en inzichten bieden over hoogbegaafdheid op verschillende niveaus. 

Door boeken te raadplegen, krijg jij toegang tot de nieuwste wetenschappelijke inzichten, persoonlijke verhalen van hoogbegaafden en praktisch advies voor ouders, leraren en hoogbegaafde individuen zoals jij. Het lezen van boeken over hoogbegaafdheid vergroot niet alleen jouw bewustzijn, maar biedt ook concrete strategieën om effectief om te gaan met jouw specifieke behoeften en uitdagingen die gepaard gaan met deze bijzondere manier van denken en leren. Door deze kennis uit boeken te halen, leg jij een solide basis voor het creëren van een ondersteunende omgeving en het stimuleren van jouw ontwikkeling als hoogbegaafd individu.

Hondje Veerle: Over passend onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen

Hondje Veerle

Dit boek biedt inzicht en richtlijnen voor leerkrachten om (hoog)begaafde leerlingen te begrijpen en te ondersteunen, waarbij het verhaal van hondje Veerle als leidraad fungeert voor inspirerende en motiverende begeleiding.

Lees verder »
Hoogbegaafd opvoeden in de praktijk

Hoogbegaafd opvoeden in de praktijk

Het boek verkent de optimale begeleiding van hoogbegaafde kinderen door de auteur, die expertise heeft in dit domein. Tania Gevaert, tevens co-auteur van ‘Slim onderpresteren aanpakken’, deelt in dit werk haar eigen ervaringen in de opvoeding van hoogbegaafde kinderen en benut daarbij recente wetenschappelijke inzichten.

Lees verder »
Slim onderpresteren aanpakken 0 - Slim onderpresteren aanpakken

Slim onderpresteren aanpakken

‘Dit boek, gericht op het basisonderwijs, biedt praktische oefeningen en verhalen die leerkrachten helpen slim onderpresteren aan te pakken, gecreëerd door auteurs Ophélie Desmet en Tania Gevaert, experts in dit vakgebied.’

Lees verder »
Survivalgids - Wat als je autisme hebt

Survivalgids – Wat als je autisme hebt?

De Autisme Survivalgids biedt praktische tips en inzichten voor kinderen met autisme in verschillende situaties, inclusief hulp om te navigeren in het dagelijks leven en omgaan met uitdagingen, samen met grappige weetjes en geruststellende ondersteuning.

Lees verder »
Dyslexie en touwtjespringen

Dyslexie en touwtjespringen

Dit praktische boek, geschreven door Marijke van Vuure, biedt ouders en onderwijsprofessionals een tienstappenplan met activiteiten om leesproblemen aan te pakken, waarbij de focus ligt op het verbeteren van leesvaardigheden en het bevorderen van de samenwerking tussen verschillende hersengebieden.

Lees verder »
Survivalgids - Wat als je AD(H)D hebt.

Survivalgids – Wat als je AD(H)D hebt?

Dit doe-boek, geschreven door Séverine Van De Voorde en Annelies Nys, biedt op een speelse wijze uitleg over ADHD, inclusief diverse vormen, praktische tips en leuke opdrachten om kinderen te helpen beter met ADHD om te gaan.

Lees verder »
De dcd survivalgids

De dcd survivalgids

Vind je het lastig om sequentiële bewegingen correct uit te voeren? Ervaar je problemen bij het soepel uitvoeren van bepaalde handelingen? Lukt het minder goed om te springen, snel te lopen, objecten te pakken, te fietsen of te zwemmen vergeleken met andere kinderen? Vind je het zwaar om specifieke handelingen aan te leren? Als je DCD hebt en wilt weten hoe hiermee om te gaan, biedt dit boekje waardevolle inzichten.

Lees verder »
De survivalgids beelddenken

De survivalgids beelddenken

Dit boek, tot stand gekomen in samenwerking met Sandra Kleipas en uitgegeven door Pelckmans Uitgevers, biedt een uitgebreide handleiding voor mensen met beelddenkende kenmerken, inclusief praktische tips om beter om te gaan met deze denkstijl.

Lees verder »