Week van de hoogbegaafdheid @The Gifted Network

Week van de hoogbegaafdheid 2024 - The Gifted Network

Uitgesteld kijken

Gratis Online Info sessie hoogbegaafdheid voor ouders

Speciaal voor de Week van de Hoogbegaafdheid bieden we een gratis infosessie aan en ontvang je bovendien 50% EXTRA korting op onze online content. (Tot einde van de week van de hoogbegaafdheid)

Je kan nog uitgesteld kijken naar onze infosessie.

Als ouders van vier hoogbegaafde kinderen zijn we in 2013 gestart vanaf nul. Kun je je voorstellen dat we een kind hadden dat getest werd omdat we dachten dat ze laagbegaafd was? Inmiddels hebben we zowel op persoonlijk als professioneel vlak veel geleerd.

Naast onze live sessies in Kortrijk streven we ernaar deze waardevolle kennis verder te verspreiden.

Daarom delen we speciaal voor de Week van de Hoogbegaafdheid deze kennis gratis via onze infosessie.

Kennis rond hoogbegaafdheid is van groot belang voor ouders om verschillende redenen:

  1. **Erkenning en Begrip:** Het begrijpen van wat hoogbegaafdheid inhoudt, helpt ouders om de unieke kenmerken en behoeften van hun kind te herkennen en te erkennen. Het biedt een verklaring voor bepaalde gedragingen en eigenschappen die anders misschien verwarrend zouden zijn.
  2. **Effectieve Ondersteuning:** Ouders met kennis over hoogbegaafdheid zijn beter in staat om hun kinderen effectief te ondersteunen. Ze kunnen inspelen op de specifieke educatieve, sociale, emotionele en intellectuele behoeften van hun hoogbegaafde kinderen, waardoor ze de optimale ontwikkeling kunnen bevorderen.
  3. **Voorkomen van Onderprestatie:** Hoogbegaafde kinderen lopen het risico van onderpresteren als hun behoeften niet worden herkend en aangepakt. Ouders die zich bewust zijn van hoogbegaafdheid kunnen actief betrokken zijn bij het stimuleren van de intellectuele groei van hun kind en voorkomen dat potentieel onbenut blijft.
  4. **Emotionele Ondersteuning:** Hoogbegaafde kinderen kunnen emotioneel intens zijn en kunnen worstelen met onder andere perfectionisme, faalangst en sociale uitdagingen. Ouders die op de hoogte zijn van deze kenmerken, kunnen beter reageren op de emotionele behoeften van hun kinderen en een gezonde emotionele ontwikkeling bevorderen.
  5. **Effectieve Communicatie met Onderwijsinstellingen:** Ouders die goed geïnformeerd zijn over hoogbegaafdheid kunnen effectiever communiceren met leerkrachten en onderwijsinstellingen. Ze kunnen samenwerken om een onderwijsomgeving te creëren die aansluit bij de behoeften van het hoogbegaafde kind en zorgen voor een optimale leerervaring.
  6. **Het Ontwikkelen van Passende Leermogelijkheden:** Door kennis van hoogbegaafdheid kunnen ouders samen met leerkrachten werken aan het ontwikkelen van passende leermogelijkheden. Dit kan variëren van het aanbieden van versneld onderwijs tot het bieden van extra uitdagingen en projecten die aansluiten bij de intellectuele capaciteiten van het kind.

Kortom, kennis rond hoogbegaafdheid stelt ouders in staat om een positieve en ondersteunende omgeving te creëren waarin hun kinderen hun volledige potentieel kunnen bereiken. Het draagt bij aan het welzijn en de optimale ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen.

Week van de hoogbegaafdheid 2024 - The Gifted Network

Schrijf je snel in voor onze gratis infosessie.

Speciaal voor de week van de hoogbegaafdheid geven we een gratis infosessie. 

Daarbovenop krijg je bij inschrijving ook nog een kortingscode doorgestuurd waarmee u tot het einde van de week van de hoogbegaafdheid een extra 50% korting krijgt op het opleidingstraject.

(*) Extra: Korting 50% op ons online opleidingstraject

(**) Sessie wordt opgenomen – zo kan je ook uitgesteld kijken

Uitgesteld kijken naar Online sessie
9 maart
19u