O03:Positieve discipline : Vriendelijk en vastberaden opvoeden.

Positive discipline of opvoeden zonder straffen of belonen is een techniek die heel nauw mapt op de kenmerken van je hoogbegaafde kind. Je kind krijgt meer autonomie en verantwoordelijkheid. Deze aanpak doorstaat de kritische houding en het rechtvaardigheidsgevoel en vooral ... het maakt van je gezin een hecht team. (Wordt verwacht september 2021.)

Wil je nog een stapje verder gaan dan de tools die je geleerd hebt in de mindset module? Dan is deze nog een pittige extra om voluit te gaan voor een positieve opvoeding. In deze sessie is het de bedoeling dat we een positieve revolutie initieren zonder straffen en belonen.

Ochtend drukte thuis. Ze doen niet door. Boekentas is nog niet klaar. Nog niet gegeten. Niets lijkt vooruit te gaan en jij blijft maar roepen en commanderen maar niets lijkt te werken. Hoe komt dit ? Is dat bij elk gezin zo ? Doe je iets fout of wat?

Vragen waar veel mensen mee worstelen en Jane Nelsen heeft met haar “positive discipline” een antwoord hiervoor.

Positieve discipline

Ze beschrijft een andere manier van opvoeden die goed aansluit bij waar hoogbegaafde kinderen nood aan hebben. (Maar in het verlengde natuurlijk elk kind)

In haar aanpak lig de nadruk op respect. Ze heeft een heel positieve aanpak van problemen die ruimer is dan enkel de gezinssituatie. Het gaat om een manier van omgaan met kinderen (en mensen in het algemeen) die hen helpt om zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk individu dat fouten kan en mag maken en weet dat het hieruit kan leren.

Na dit deel weet je wat positive discipline is, kan je achterhalen wat de onderliggende reden is van fout gedrag en krijg je een eerste aanzet naar hoe hier dan mee om te gaan.

Cover foto : Photo by Jonathan Borba on Unsplash & Photo by Steven Libralon on Unsplash

Positive discipline nederland

 

Positieve discipline het boek
Positieve discipline het boek
Toolkaarten die je als ouder kunnen helpen bij de uitdagingen van het opvoeden
Toolkaarten die je als ouder kunnen helpen bij de uitdagingen van het opvoeden
Jaspers coole ruimte voor een positieve time out
Jaspers coole ruimte voor een positieve time out

Het boek (dat we ten zeerste aanraden) en de ondersteunende toolkaarten kan je bestellen via https://positivedisciplinenederland.nl/winkel/

 

Training Content

Expand All
Not Enrolled

Training Includes

  • 13 Hoofdstukken
  • 21 Paragrafen