O02:Mindset : Durven falen doet groeien (Carol Dweck)

We zoomen in op mindset. Wat is dat? Wat is fixed en growth mindset? Waarom heeft je kind faalangst? En wat is de impact die jij kan hebben op je kind. Spoiler alert: jouw impact is veel groter dan je denkt!
mindset-ae5087c2In deze module zoomen we  in op een heel belangrijk aspect in de groei van je hoogbegaafde kind. En mogelijks ook één van de belangrijkste redenen waarom je kind vandaag faalangst heeft. Aan het onderpresteren is. Mogelijks woede-uitbarstingen kan krijgen. In essentie één van de basis componenten in al onze trajecten. Zowel individueel als in groep. De mindset van je kind en in welke mate jij als ouder en als leerkracht deze kan beïnvloeden. De manier hoe je met je kind omgaan, de manier hoe je hem of haar aanspreekt, motiveert, … heeft een enorm effect op de groei. Na deze sessie zal je weten wat het verschil is tussen een vaste en een groei mindset. Je zal weten wat de impact is van deze mindset op de groei van je kind. En op welke zaken je moet letten in je communicatie met je kind. We lepelen de fixed mindset immers erin van kleins af.
  • ‘Hoe komt het dat je kind geen verrijkingsmateriaal opneemt ?
  • Waarom zijn de hobby’s altijd zo snel weer ‘niet leuk’
  • Waarom durft mijn kind geen nieuwe dingen opnemen ?
Waarom is zeggen dat je kind slim is zo nefast voor z’n zelfvertrouwen ?  In deze sessie zal je zeker een paar keer je ogen open trekken. En Mindset is de belangrijkste schakel in het weer vlot krijgen “Mindset : Durven falen doet groeien (Carol Dweck)   Coverfoto : Photo by Ashton Bingham on Unsplash & Photo by kylie De Guia on Unsplash

Training Content

Expand All
Not Enrolled

Training Includes

  • 13 Hoofdstukken
  • 16 Paragrafen