Vooroordelen bij leerkrachten in opleiding

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Heel interessant artikel rond de vooroordelen die er nog bestaan rond hoogbegaafdheid bij leerkrachten in opleiding. (EOS)

Wat was jouw eerste reactie bij het woord ‘hoogbegaafdheid’. Ik was er in ieder geval niet echt heel blij mee. Daar ging ik niet aan mee doen, doe maar normaal. Dat is al moeilijk genoeg.  (Zie ook : Hoogbegaafdheid?! Dat bestaat niet…!)

Nu acht jaar later werk ik mee aan een nieuw platform om hoogbegaafdheid verder uit de taboe sfeer te krijgen. En alle misverstanden hierrond zo  veel mogelijk de wereld uit te krijgen.

Dit artikel heb ik dus zeker met de nodige aandacht gelezen en wil ik dus zeker ook met jullie delen.

“Hoogbegaafd?!” Hoe ziet jouw leerkracht je?

Interessant artikel in EOS rond de vooroordelen rond hoogbegaafdheid bij leerkrachten in opleiding

Heel interessant artikel. Een belangrijk element die ik mis is het aspect ‘versnellen’ van die kinderen. Omdat ze net voor zijn op sociaal emotioneel en cognitief vlak. Deel van die vooroordelen komen immers omdat er soms te lang gewacht wordt met versnellen waardoor sommige hoogbegaafde kinderen niet meer de kans krijgen zich verder emotioneel goed te ontwikkelen.

Wil jij meer weten rond dit onderwerp? Kijk dan zeker eens in ons online aanbod in de academy

More to explorer

Ontslag

Ontslag na 25 jaar dienst. Wat doe je dan? Mijn keus is dankbaarheid.

Ja, een ontslag na bijna 25 jaar is zeker geen leuke ervaring. Half januari heb ik het bericht gekregen, vanaf 25 januari is mijn opzeg gestart en tot vandaag gaat het nog steeds met ups en downs.

En toch … Ga even mee in mijn verhaal, dat ik hier wil delen omdat ik in deze eerste maand al zoveel inzichten heb gekregen, al zoveel van de mij in de afgelopen jaren aangeleerde tools voluit in actie heb gezien … dat ik dit echt wil delen. Omdat ik nu nog meer dan ooit geloof dat ook jij als klant van Gromicoach, om het even waar je vandaag staat, het potentieel hebt te kunnen schitteren zonder te verliezen aan je authenticiteit.

Responses