m-accelerator-zJYMJIrQYTE-unsplash-9e12d64e

Volwassenen-Groep

01-Gratis masterclass voor hoogbegaafde en/of snel denkende volwassenen

Er was eens … mijn levensloop vóór 2012

Mijn carrière en mijn leven verliepen met grote ups en diepe downs. Het ene moment was ik volledig in de flow, was ik grenzen aan het verleggen, zat ik bijvoorbeeld in een super leuk en moeilijk project waarin ik het ene ‘eureca’ moment na het andere had. Een heel moeilijke opdracht maar ik was grenzen aan het verleggen. Ik voelde mij onoverwinnelijk en vol energie. Heerlijk.

Maar dan opeens kreeg ik heel veel tegenwerking van één of meer collega’s. Dan had ik zoiets van ‘Jongens komaan, we zijn goed bezig, dit is echt de beste aanpak’.

En dan opeens, out of the blue, werd ik bij mijn baas geroepen. Er werden zaken gezegd die ik helemaal niet kon plaatsen. Er werden zaken gezegd van:

‘Je bent wel vrij hard en soms wel een beetje grof tegen je collega’s’, ‘Je moet beter bewaken wat haalbaar is, je maakt heel onrealistische voorstellen, die kunnen toch nooit werken’, … , ‘Heb ook wat aandacht voor je collega’s, je wordt toch als vrij asociaal ervaren’, ‘Je luistert niet naar je collega’s en komt heel drammerig over’, …

Dan viel van het ene moment op het andere mijn hele wereld in elkaar. De vragen, gedachten bleven in mijn hoofd malen: ‘onbegrijpelijk’, ‘oneerlijk’, ‘waarom’, ‘ik ga ….? Ja, wat kan ik eigenlijk doen’, ‘Ze zullen nog wel eens zien’, …. En per gedachte steeg de woede en de stress. Tot op het punt dat ik volledig uitgeput was. Met de moed der wanhoop ging ik weer naar mijn werk. Niemand zegde nog iets over het incident. Het leek weer business as usual. Maar mijn argwaan was groot.

Deze ups en downs herhaalde zich steeds. Regelmatig spuwde ik ook ’s morgens mijn gal (letterlijk). Dan was ik uitgeput voor de rest van de dag. Maar telkens er een nieuwe belangrijke uitdaging was, sprong ik toch weer in de bres met het gedacht : ‘Dit is nu echt belangrijk voor onze klant’. … tot het punt in 2011/2012 waar ik volledig crashte, eerst lichamelijk en dan ook geestelijk.

En samen met een business coach kwam ook Covey in mijn leven

In 2012 had ik het geluk om een coach te krijgen die heel snel het potentieel in mij zag. Eén van de eerste tips die hij mij gegeven had was om het boek ‘The Seven Habits of Highly Effective People‘ van ‘Stephen R. W. Covey’ te lezen en ik moest die minimaal 2 keer lezen. Een eerste keer direct nadat ik hem gekocht had en dan na een half jaar nog een keer.

Dat was het startpunt van een volledig nieuw leven. Een energieker en rustiger leven. Een leven waar ik zowel professioneel als privé grote stappen begon te zetten. Maar vooral een leven waar ik 100% mezelf kon zijn en toch authentiek kon samenwerken met mijn collega’s. Nieuwe complexe projecten opstarten … en afronden. Verhuizen van Gent naar Kortrijk. Gromicoach opstarten. Ik had een veel sterker en authentieker gezinsleven. Heel veel veranderingen dus … die allemaal startten met een boek en een coach.

… en hoogbegaafdheid

De hoogbegaafdheid kwam pas in 2013 op ons pad. Ikzelf heb pas bewust ontdekt en aanvaard dat ik hoogbegaafd was in 2017. Ja, dat hoor je goed, dat is 5 jaar na mijn eerste grote stappen met Covey. Dat heeft mij sinds die dag altijd zo gefascineerd: waarom was Covey zo krachtig. Wat maakt dit boek tot een perfecte start om te groeien en dit los van het benoemen van je hoogbegaafdheid?

Dit denkproces wil ik heel graag met jullie delen. Omdat dit immers je leven drastisch kan veranderen en verbeteren. En dit los van enig label.

Is de masterclass iets voor jou?

Kijk hiervoor op onze website : https://www.growth-mindset.be/covey-voor-snel-denkenden/