hans-peter-gauster-252751-unsplash-1141c14a

Gezinnen-Groep

05 – Thema2daagse rond hoogbegaafdheid

Je hebt net op school of via vrienden gehoord dat je kind toch mogelijks hoogbegaafd zou kunnen zijn. Of je hebt zelf dat vermoeden. Maar in je hoofd is hoogbegaafdheid toch gewoon slim zijn. Eventueel voel je je zelfs wat vreemd om daarover met andere ouders of leerkrachten te spreken want ‘Mijn kind, slim kind’ staat dan mogelijks vrij snel op hun gezicht geschreven. Je bent dus een vat vol vragen :

  • Vertel je je kind of het hoogbegaafd is of niet?
  • Is het zinvol je kind te laten testen op hoogbegaafdheid?
  • Je kind heeft goeie punten en moet er niets voor doen. Is dat een probleem  ?
  • Hoe kan je voorkomen dat een kind gaat onderpresteren?
  • Wanneer en hoe beslis je of een kind dient te versnellen?
  • En waw, wat zie ik veel van m’n kind in mezelf. Wat wil dit dan zeggen over mij ? Ik ben al zeker niet hoogbegaafd.

Om al voor al deze vragen een antwoord te vinden organiseren we een thema 2 daagse in Kortrijk waarin we stap voor stap al deze vragen heel grondig beantwoorden .

Voor jou als ouder is het immers belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat hoogbegaafdheid is zodat je je kind goed kan begeleiden op zijn weg naar een succesvol leven. Daarom is het nodig dat je je goede en juiste informeert rond hoogbegaafdheid.

Ook als leerkracht is het ook heel interessant, we geven immers ook elke keer de nodige adviezen naar jullie toe. De volledige reeks is opgebouwd om zowel tips mee te geven voor thuis en op school. Zoals je zal horen in de reeks speelt de school immers een cruciale factor in het welbevinden van die hoogbegaafde kinderen.