photo-1489702932289-406b7782113c-8c6c813b

Gezinnen-Individueel

03 – Traject tegen onderpresteren

Je kind is hoogbegaafd. Wat nu ? Nee je kind is niet gewoon heel slim. Het is iemand die sneller en anders leert. En nee, het is ook geen ziekte, geen label waarmee je de rest van je leven als een ‘vreemde’ aanzien moet worden.

Belangrijk is dat zeker eerst al de hoogbegaafdheid goed uitgelegd wordt. Heeft je kind faalangst, automatiseringsproblemen of is het aan het onderpresteren. Dan adviseren we om een individueel traject te doorlopen. Daar zorgen we zeker al eerst dat de hoogbegaafdheid duidelijk uitgelegd wordt. Daarnaast werken we dan aan de mindset. Daar hebben we verschillende trajecten voor. Let wel ! Dat is enkel een kader, we passen traject aan aan de noden van het kind zelf. Er zijn immers veel verschillende hoogbegaafden. We beschouwen jouw kind hier ook als een uniek persoon.

Als je kind of tiener al aan het onderpresteren is …

Onderpresteren is zeker niet aangeboren. Al ooit een baby tegengekomen die na een aantal pogingen om te leren kruipen of stappen zegt van “Nop, stappen is niets voor mij, dat kan ik niet’. Om dan gelijk de handdoek in de ring te smijten.

Dus dat is zeker goed nieuws. We kunnen er iets aan doen. Let wel, als je zwaar onderpresteert heb je al een hele weg afgelegd. De weg terug zal dus zeker ook niet gemakkelijk zijn. Het is dus een heel individueel traject waar de snelheid van vooruitgang heel sterk afhangt van je kind of tiener zelf.

De kracht in jezelf (Voor kinderen)

Wijs op weg (Voor jongeren)