Wijzerzin

Tijd voor hoogbegaafd talent

Geeft persoonlijk advies aan ouders en coaching aan hoogbegaafde kinderen om hen zelfbewust te laten groeien en hun eigen kracht te voelen zodat ze stralen.
BE0000.000.000

Contact

Manestraat 5 8870 Kachtem

Waarom doen wij het?

 

Wijzerzin is er niet zomaar gekomen. Ik startte mijn praktijk op 1 september 2019. Er was heel wat die aan de basis ligt van mijn keuze.

Het begon 10 jaar geleden toen onze zoon voor het eerst naar de peuterschool ging. We hadden er toen nog totaal geen idee van dat er ons een hobbelig parcours te wachten stond. Hoogbegaafdheid is uiteindelijk op ons pad gekomen en dat was erg onbekend terrein.

De zoektocht begon. Maar waar konden wij terecht? Waar kon ons jonge kind terecht? We hadden zoveel vragen… Niemand leek ons echt te begrijpen.

Ik besliste om me te verdiepen in hoogbegaafdheid en was er daarna ook meer dan ooit van overtuigd dat ik hier iets moest mee doen. In onze maatschappij zijn er nog steeds veel misverstanden rond hoogbegaafdheid. Hoogbegaafde kinderen verdienen het net zoals alle andere kinderen om de juiste aandacht en begeleiding te krijgen.

Het geeft me een grote voldoening om nu zelf ouders bij te staan in hun zoektocht naar antwoorden. Maar ook om te  zorgen voor begeleiding die deze kinderen kan helpen uitgroeien tot sterke, zelfbewuste en vooral gelukkige mensen.

Wat doen wij?

Intake/adviesgesprek

Over hoogbegaafdheid zijn er nog steeds veel misverstanden. Het beeld dat ouders, school en omgeving van het kind hebben kan daardoor soms sterk uiteen lopen.

Hoogbegaafdheid is eigenlijk een verzamelwoord voor een heleboel persoonlijkheidskenmerken.

Ouders kunnen bij mij terecht voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen ze hun verhaal doen en geef ik de nodige inzichten rond hoogbegaafdheid.

Coaching van kinderen

Ik coach met veel plezier kinderen in enkele persoonlijke sessies. Als kindercoach ga ik op een speelse manier op weg vanuit de eigenheid en interesse van het kind.

Zo probeer ik er voor te zorgen dat kinderen : zich begrepen voelen, aansluiting vinden, voldoende mogelijkheden krijgen om zich te ontplooien, zelfinzicht verwerven, foutjes durven maken en doorzetten, leren omgaan met verschillende relaties, …… Kortom, zich goed in hun vel voelen!

 

Wie zijn wij?

Stefanie Vermeersch

Stefanie Vermeersch

Expert Hoogbegaafdheid - Kindercoach - Positive Discipline Parent Educator - Kleuterleidster
Met veel plezier coach ik jonge hoogbegaafde kinderen op een leuke en speelse manier!

Wat doen wij?

Gezinnen-Individueel

Wat doet Wijzerzin?

Ik begeleid ouders van hoogbegaafde kinderen zodat de omgeving begrip krijgt voor het anders denken, anders zijn. Daarnaast coach ik kinderen zodat ze zich begrepen voelen en zich ten volle kunnen ontplooien.
Gezinnen-Groep

Kleuterplusgroepen

In mijn plusprojecten voor kleuters komen er tal van interessante en uitdagende activiteiten aan bod in een kleine groep en op maat van ieder kind.

Wat zijn onze geplande events?

Wijzerzin

TBD

There are currently no events.
There are currently no events.
There are currently no events.