Gromicoach VOF

Omdat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden

Coaching van hoogbegaafde kinderen en volwassenen, loopbaancoaching, oudercursus, … alles wat kan helpen om zowel hoogbegaafde kinderen en volwassenen te helpen sterke creatieve zelfzekere individuen te worden.
Gromicoach
BE0718.867.394

Contact

Sint-Anna 25 8500 Kortrijk België
Photo by Ben Wicks on Unsplash

Waarom doen wij het?

Waarom doen wij dit ? Waar geloven wij in ? Omdat we geloven dat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden!
Wij geloven dat elke hoogbegaafde, zowel kind als volwassene het potentieel heeft om zijn wereld te veranderen. We zijn ons bewust dat de hindernissen heel groot kunnen zijn en dat de weg voor veel hoogbegaafden versperd is door onbegrip,  door foute reacties, door een niet stimulerende omgeving, door te strakke regelgeving, door eigen zijnskenmerken, …… ja door heel veel soms. En we willen samen met jou als hoogbegaafde de weg zoeken door en langs die hindernissen.
Om dit te kunnen doen werken we niet met één standaard traject dat op elke hoogbegaafde zou moeten passen maar gaan we voor maatwerk die we samen bouwen. Onze vooropgestelde oplossing zijn dus vooral een kader, een raamwerk waar we samen de inhoud scherp stellen op basis van wie je bent.
Voor kinderen door begeleiding van  het kind, en ook door de ouders en de leerkrachten te informeren en ondersteunen in alle aspecten van hoogbegaafdheid.
Voor de volwassenen voor een groot deel door ze inzicht te geven in zichzelf maar ook door bedrijven te informeren over het gigantisch creatief potentieel in hun organisatie.
En alle gevallen door vooral in jullie potentieel te geloven. Omdat hoogbegaafdheid een kwaliteitslabel moet worden.

Wat doen wij?

Voor gezinnen
Wat zijn de stappen die je verder kan doorlopen ? Welke uitdagingen heb je en wat kunnen wij daarin betekenen.
Vooreerst hebben we onze thema-avonden waarin we je de basiskennis rond hoogbegaafdheid bijbrengen. Sinds 2021 kan je deze themareeks ook volgen via dit online platform. Zie hiervoor onder het menu “Academy“. Als je je kind een coaching traject laat volgen is het zeer belangrijk ook zelf de nodige kennis te hebben rond hoogbegaafdheid in al z’n aspecten, mindset, positieve discipline, onderpresteren en versnellen. Jullie zijn immers een belangrijke partij in de groei van je kind.
Voor je kind zelf is het zeer belangrijk dat we alleen een individueel begeleidingstraject opstarten als het echt nodig is. Dit kan immers bij je kind mogelijk ook weer aanvoelen alsof ze ‘anders’ zijn er een ‘probleem’ moet opgelost worden. Daarom starten we steeds met een Intakegesprekopdat we de situatie van jouw gezin goed onder de loop kunnen nemen.
Op basis van de huidige situatie van je kind kunnen we dan gaan voor verschillende trajecten

Kind staat er relatief goed voor en mits zelf wat extra kennis op te doen kom je zeker al een heel eind. Dan raden we vooral de thema-avonden aan omdat daar die kennis aangescherpt kan worden.
Er is mogelijkheid voor individuele coaching
Er is mogelijkheid voor groepscoaching
Er is mogelijkheid tot ondersteuning in gesprekken met de school.

Wil je als ouder nog meer weten rond hoogbegaafheid? En wil je actief ervaringen kunnen delen met andere ouders ? Dan is de oudercursus  zeker ook een goeie aanrader.

Voor volwassenen

Ik vind het telkens weer zo fascinerend hoe de ouders van hoogbegaafde kinderen zo veel van zichzelf in hun kinderen herkennen. Dat, als je de checklist rond hoogbegaafde volwassenen er zo veel zaken zij waar je zo iets hebt van – “he, dat heb ik ook”. Om dan, als het griezelige en overbelanden woord “Hoogbegaafd” op de radar komt zo snel mogelijk weg te duiken. Want nee – zeker niet hoogbegaafd ! Alles behalve dan dat. Daarom eerst een aantal aandachtspuntjes :

Meer dan 50% van hoogbegaafdheid is genetisch bepaald dus – als je kind hoogbegaafd is, ’t Ja dan heb je best wel wat kans dat je mee zal delen in die brokken
… en nog belangrijker : hoogbegaafdheid is geen ziekte ! Geen afwijking. Vandaag kan nog als een belemmering aanvoelen maar dat hoeft het niet te zijn !

Stap 1 in het oplossen van een ‘probleem’ is het aanvaarden dat er een probleem is. In het geval van hoogbegaafdheid is het dan nuttig om de thema avonden te volgen rond hoogbegaafdheid. Als ouder kan je de volledige reeks best volgen. Sinds 2021 kan je deze themareeks ook volgen via dit online platform. Zie hiervoor onder het menu “Academy“.

Individuele coaching volwassenen
Sta je aan de start van je zoektocht. Weet je net dat je hoogbegaafd bent of twijfel je er zelfs nog aan. Dan is een individuele coaching meer aangeraden.

Ben je opzoek naar loopbaancoaching op maat van hoogbegaafden. Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Groepstraject voor hoogbegaafde volwassenen
Durf je de uitdaging aan ! Je hebt al best wel een mooie carrière achter de rug. Eventueel een mooi gezin. Of al een heel pittige job. Maar je mist gelijk iets. Er is een vorm van onbeschrijfbare honger naar anders. Naar meer. Maar niet meer klimmen. Je bent op zoek naar een andere vorm van rijkdom. Een volgende fase in je leven. En je wil dit traject doen met een aantal andere snel denkende volwassenen. Om zo samen tot een resultaat te komen die je alleen nooit had kunnen bereiken. Dan is het groepstraject mogelijks iets  voor jou.

Wie zijn wij?

Rudo Van Overbeke

Rudo Van Overbeke

Zaakvoerder, Coach

Zaakvoerder van Gromicoach, Loopbaancoaching.net en The Gifted Network. Coach voor volwassenen. Public speaker.
+32 468 56 68 74
Marjolein Baes

Marjolein Baes

Zaakvoerder, Coach

Je kan bij mij o.a. terecht voor : buitenschoolse plusgroep, individuele begeleiding van kinderen en tieners, advies aan ouders, oudercursus Positive Discipline
schooladvies
+32 476 31 25 02
Inge Vandemoortele

Inge Vandemoortele

Loopbaancoach

Coach volwassenen, Loopbaancoach, Loopbaancoach in de natuur
+32 468 56 68 74
Marleen Van Audenhove

Marleen Van Audenhove

Coach

Je kan bij mij o.a. terecht voor : buitenschoolse plusgroep, individuele begeleiding van kinderen en tieners, advies aan ouders, schooladvies
+32 486 233596

Wat doen wij?

Gezinnen-Individueel

01 – Intake gesprek

Elk nieuw traject voor jouw kind start met een intake gesprek. We willen immers maximaal een oplossing op maar van je kind.
Gezinnen-Individueel

02 – Mindset training : Durven is iets dat je kan leren.

Verschillende trajecten op basis van onder andere mindset, talenten, ... die maximaal mappen op de individuele noden van je kind.
Gezinnen-Individueel

03 – Traject tegen onderpresteren

Onderpresteren is zeker niet aangeboren. Dit traject helpt je onderpresteerder terug z'n energie en geloof in zichzelf te vinden.
Gezinnen-Groep

01 – Gratis infosessie Gromicoach

Zit je met vragen rond hoogbegaafdheid? Weet je al dat het meer is dan ‘Da’s ne slimme’. Maar wil je nu dan ook weten wat het dan wel is? Kom dan naar onze gratis Infosessie rond hoogbegaafdheid. We vertellen je wat het is en wat de mogelijke oplossingen kunnen zijn. Er wordt ook ruimte voorzien om vragen te beantwoorden.
Gezinnen-Groep

02 – Plusgroep – hoe leren samenwerken met andere hoogbegaafden

Groepstraject voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ze leren samenwerken aan uitdagende opdrachten onder ontwikkelingsgelijken, waarbij niet zozeer het resultaat belangrijk is, maar wel het proces.
Gezinnen-Groep

03 – Positive Discipline – Oudercursus

Opvoeden van kinderen is op zich al een hele uitdaging. Maar jij bent dan nog eens extra gezegend met een hoogbegaafd kind. De lat komt dus nog net iets hoger te liggen.
Gezinnen-Groep

04 – Themareeks rond hoogbegaafdheid

Alles wat je altijd hebt willen weten (en nooit hebt durven vragen rond hoogbegaafdheid)
Gezinnen-Groep

05 – Thema2daagse rond hoogbegaafdheid

Alles wat je altijd hebt willen weten (en nooit hebt durven vragen rond hoogbegaafdheid) - en dit in 2 intensieve dagen in een kleine groep
Volwassenen-Individueel

01 – Individuele coaching (in de natuur)

We vertrekken steeds vanuit 2 basis veronderstellingen - Elke persoon en dus ook elke (potentieel) hoogbegaafde is uniek - Elke persoon kan groeien, we streven er steeds naar om de beste weg voor de persoon te zoeken om deze groei vlot te laten verlopen Om aan deze beide basis veronderstellingen te voldoen willen we, voordat we ook maar iets voorstellen qua trajecten zeker eerst een gesprek hebben met jou. Daarom starten we alle trajecten steeds met een intake-gesprek.
Volwassenen-Groep

01 – Groeitraject voor de hoogbegaafde volwassenen

Voel jij je als hoogbegaafde en/of snel denkende volwassene ook altijd als opgejaagd wild door je agenda? Heb je het gevoel dat er een groot onevenwicht heerst? Je geen connectie vindt met de mensen rond jou? Dat er, zelfs al gaat het best wel goed in je carrière en in je gezin, toch een honger blijft? Een vorm van onbehaaglijke onrust? Heb je ook het gevoel dat je te veel tijd besteedt aan urgente zaken en te weinig aan belangrijke zaken? Wil je hier iets aan doen in groep?
Volwassenen-Groep

01-Gratis masterclass voor hoogbegaafde en/of snel denkende volwassenen

Wat 'The Seven Habits of Highly Effective People' van 'Stephen R. W. Covey' kan betekenen voor jou als snelle denker.

Wat zijn onze geplande events?

Gromicoach

There are currently no events.
There are currently no events.